Hondenfietsmand

Hondenfietsmand kopen?

Een hondenfietsmand is geschikt voor kleine(re) honden. Zij kijken graag mee over het stuur of naar achteren. De hondenmanden, gemaakt van goede materialen, zijn een goede, veilige en leuke manier om je hond mee te nemen op de fiets, in de auto of met het wandelen. De fietsmand voor je hond kun je namelijk zo veranderen in een draagmand. Je hond heeft zo de vrijheid om lekker rond te gaan kijken tijdens de fietstocht, wandeltocht of autoreis.

Bij Fietskarretje.nl heb je hondenfietsmanden, die je zowel achterop als voorop op de fiets kunt plaatsen d.m.v. een Britch. Zo kun je je hondje overal mee naar toe nemen. Kijk goed naar de grootte van je hond en weeg je hondje eventueel. Met de DoggyRide Cocoon kan je hondje niet uit de mand springen door de koepel. Voor een aangename rit kun je een kussentje in de mand leggen, zodat je hondje lekker comfortabel zit of ligt tijdens de fietstocht.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hondenfietsmanden van fantastische kwaliteit

Bij Fietskarretje.nl zorgen we ervoor dat alle hondenfietsmanden uit ons assortiment van uitstekende kwaliteit zijn. Op die manier weet jij bij aanschaf van een hondenfietsmand zeker dat je hier gedurende lange tijd plezier van kunt hebben. Bovendien valt er door het uitgebreide assortiment veel te kiezen, waardoor je altijd de hondenfietsmand vindt waar je naar op zoek bent.

Door de hoge kwaliteit en vormgeving van de hondenfietsmanden, heb je bovendien een item met een prachtige uitstraling op de fiets. Het aanschaffen van een hondenfietsmand zorgt er dan ook voor dat jij profiteert van meerdere voordelen:

 • 1. Jouw hond kan comfortabel vervoerd worden
 • 2. Jij kunt zelf lekker genieten van de buitenlucht
 • 3. De hondenfietsmand is van uitstekende kwaliteit en ziet er altijd blits uit.

Ook te gebruiken als kattenfietsmand

Ben je weliswaar op zoek naar een hondenfietsmand, maar wil je deze op een andere manier gebruiken? Ook dat is goed mogelijk. De hondenfietsmand staat natuurlijk bekend onder deze naam, maar kan ook goed dienst doen om een kat te vervoeren. In dat geval wordt het dus, logischerwijs, een kattenfietsmand genoemd.

Katten genieten logischerwijs ook erg van het buitenleven en dus kan dat een reden zijn om de hondenfietsmand als kattenfietsmand te gaan gebruiken. In dat geval kan een kat of poes lekker in de buurt van zijn of haar baasje van het uitzicht genieten. Dat allemaal op een geheel veilige wijze natuurlijk.

Twijfel je dus over het vervoer van je kat? Wil je jouw kat graag op de fiets mee kunnen nemen? Ook dan zit je goed met de hondenfietsmand! Ook voor katten is deze mand zeer comfortabel, waardoor je zeker weet dat jouw viervoeter te allen tijde kan genieten van het ritje in de buitenlucht!

Hondenfietsmand DoggyRide Cocoon Life

Waar let je op bij aanschaf van een hondenfietsmand

Wellicht heb je al een idee wat voor soort, merk of variant hondenfietsmand je wilt aanschaffen. Mocht je compleet ‘nieuw’ zijn op het gebied van hondenfietsmanden, dan helpen we je graag even op de goede weg. Bij het aanschaffen van een hondenfietsmand spelen een aantal zaken die van belang kan zijn. Let daarom tijdens het uitzoeken van een hondenfietsmand op de volgende punten:

 • Wil je de fietsmand voorop of achterop de fiets bevestigen, of wil je van beide opties gebruik kunnen maken.
 • Let er goed op, dat je je hondje vast kunt vastmaken in de fietsmand.
 • Bekijk per fietsmand wat het maximale draaggewicht is.
 • Weeg je eigen hondje om de juiste fietsmand te kunnen bepalen.
 • Wil je je fietsmand alleen gebruiken voor op de fiets of ook als draagmand gebruiken?
 • Wordt er een regenhoes bij de fietsmand geleverd?
 • Welke stoffen worden er gebruikt?
 • Zit er een verharde bodem in de fietsmand?

Als je deze belangrijke punten bij aanschaf van een hondenfietsmand (of kattenfietsmand) in overweging neemt, dan kan deze informatie je helpen om samen met je hond of kat veel plezier aan je fietstocht te beleven.

Ben je alleen op zoek naar een goedkope hondenfietsmand, denk er dan wel om dat de materialen, die gebruikt zijn, van minder kwaliteit zijn dan de fietsmanden die wat duurder zijn. Je kunt hierdoor teleurgesteld zijn, waardoor goedkoop duurkoop is geworden. Laat je dus niet verrassen en koop een degelijke fietsmand voor je hondje en let vooral op de bovenstaande belangrijke punten.

Zowel voorop als achterop de fiets

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, kunnen de hondenfietsmanden uit ons assortiment zowel voorop als achterop de fiets worden geplaatst. Deze britch van DoggyRide is bijvoorbeeld goed geschikt om op meerdere manieren te plaatsen. Ook is deze in dit geval geschikt voor elektrische fietsen. Bekijk voor je een britch bestelt altijd even de specificaties die bij het product staan. Op die manier haal je uit de britch én de hondenfietsmand het meeste plezier.

Trixie heeft ook hondenfietsmanden voor achterop de fiets beschikbaar, deze zijn echter niet voorop te gebruiken maar wel als handige vervoerstas.

Trixie Hondenfietsmand Bagagedrager Life

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding

We hebben het eerder op deze pagina al gehad over de hoge kwaliteitseisen die wij aan onze producten stellen. De merken die wij voeren in onze webshop hanteren dus ook hoge kwaliteitsnormen tijdens het fabriceren van de hondenfietsmanden.

Naast de hoge kwaliteitseisen die we stellen aan onze producten, hanteren we bij Fietskarretje.nl ook zachte prijzen. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij profiteert van een perfecte prijs-kwaliteitverhouding bij het aanschaffen van een hondenfietsmand uit onze webshop. Zo weet je dus zeker dat je gedurende een lange tijd kunt genieten van de producten uit onze webshop.

Met het aanschaffen van een hondenfietsmand uit ons assortiment snijdt het mes dus aan twee kanten: aan de ene kant geniet je van een product waar je lange tijd gebruik van kunt maken en aan de andere kant ben je lief voor je portemonnee.

Ook tijdens wandelen een ideale oplossing

Het kan zo zijn, bijvoorbeeld door ouderdom of een blessure, dat een hond niet goed in staat is om hele lange stukken te wandelen. Wanneer je samen met jouw hond op dat moment toch in de natuur wilt genieten, is de hondenfietsmand ook een oplossing. In dat geval wordt het logischerwijs een hondendraagmand genoemd.

Met de hondendraagmand zorg jij er, zonder fiets, voor dat jouw hond toch optimaal kan genieten van de natuur. Je neemt de hondenfietsmand gemakkelijk van de fiets mee en kunt op er op die manier echt een draagmand van maken, waarin je jouw viervoeter mee kunt nemen. Zo kun je ook op plekken waar je minder makkelijk met de fiets kunt komen, samen genieten van de natuur!

De producten in deze categorie zijn dus voor meerdere zaken dé juiste oplossing. Zowel wanneer je wilt gaan fietsen (en de hondenfietsmand plaatst door middel van een britch), als wanneer je wilt gaan wandelen met jouw viervoeter is de hondendraagmand een juiste aankoop. En ben je van plan om jouw hond mee te nemen in de auto? Ook dan kunnen deze producten uitstekend dienstdoen!

Wegen van de hond

Wanneer jij besluit om een hondenfietsmand aan te schaffen, wil je natuurlijk ook dat jouw hond of kat heerlijk comfortabel erin kan zitten. Zoals we eerder vertelden, helpt een kussentje daarbij, maar het is vooral belangrijk dat je kiest voor een hondenfietsmand met de juiste eigenschappen voor jouw hond.

Mede daarom is het dus ook belangrijk om jouw hond te wegen en om te weten hoe groot hij of zij is. Op het moment dat je deze informatie weet, ben je namelijk nog meer in staat om de juiste keuze te maken. Op de productpagina’s van de verschillende hondenfietsmanden, vind je namelijk info over het maximale gewicht en de afmetingen van de manden.

Op basis daarvan kun jij deels de keuze maken voor een bepaalde fietsmand. Dat zorgt er namelijk voor dat de hondenfietsmand die jij aanschaft groot genoeg is voor jouw hond en dat het product het gewicht van jouw viervoeter goed aankan. Zo zorg je er dus voor dat jouw huisdier comfortabel plaats kan nemen in de hondenfietsmand.

Makkelijk te filteren

Het kan een aardige zoektocht zijn om de hondenfietsmand te vinden die het beste aansluit op jouw wensen. Het aanbod is redelijk divers en je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende merken, prijsklassen en kleuren. Het kan daardoor soms gebeuren dat je door de bomen even het bos niet meer ziet, met name als je nieuw bent bij de hondenfietsmanden.

Bij Fietskarretje.nl willen we graag dat jij snel komt bij het product dat het meeste geschikt is voor jouw hond. Wanneer je op het gebied van prijs of het merk van de hondenfietsmand al een voorkeur hebt, kun je via ons filter aan de linkerzijde van deze pagina al snel komen waar je wilt zijn. Ook wat betreft de kleur van de hondenfietsmand kun je voor meerdere opties kiezen.

De ideale aankoop voor het plezier van jou én jouw hond!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er dus ontzettend veel redenen om te doen besluiten een hondenfietsmand van Fietskarretje.nl aan te schaffen. Hondenfietsmanden zijn gemakkelijk vast te zetten op de fiets door middel van de benoemde britch en dus kun jij al snel op pad gaan met jouw viervoeter.

Een hondenfietsmand is ook multi-inzetbaar, dat wil zeggen dat de naam van dit product weliswaar puur over het bevestigen op de fiets gaat, maar je er meerdere kanten mee op kunt. Wanneer je de fietsmand voor honden namelijk loskoppelt van jouw fiets, is het net een draagmand en kun je er dus heerlijk mee wandelen.

Het aanschaffen van een hondenfietsmand is voor zowel jou als jouw viervoeter vaak een goed idee. Immers, het wordt gemakkelijker om jouw hond of kat mee te nemen naar mooie plekken buitenshuis die iets te ver zijn om te lopen. Neem een natuurgebied, waar jij en jouw hond dankzij de hondenfietsmand gemakkelijker kunnen komen.

Bij vragen: neem contact met ons op

Bij Fietskarretje.nl hebben we jarenlange ervaring op het gebied van hondenfietsmanden. Daardoor vinden we vaak een hondenfietsmand die perfect aansluit op jouw wensen en behoeftes. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een product koopt dat ook naar tevredenheid voldoet.

Ben je benieuwd naar de hoeveelheid mogelijkheden van een hondenfietsmand? Of heb je nog een andere vraag over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op! Samen met jou gaan we graag op zoek naar de meest geschikte hondenfietsmand voor jouw wensen en behoeften.

Beoordeeld met 9.3/10 gebaseerd op 1084 beoordelingen. Lees alle beoordelingen