Waarom een hondenfietskar?

Een hondenfietskar is ideaal als je hond geen lange afstanden naast de fiets kan lopen. Met een hondenfietskar kun je overal je hond mee naar toe nemen, en de meeste honden vinden het nog leuk ook. Een hondenfietskar heeft een brede wielbasis, waardoor het stevig en betrouwbaar is. Dankzij de meegeleverde reflectors wordt de kar goed gezien. Een hondenfietskar is een luxe voor je hond, hij of zij zit lekker droog en veilig achter je fiets.

Waar let je op bij de aanschaf van een hondenfietskar?

  • De maximale draagkracht van de kar.
  • Het gewicht van de kar
  • Stabiliteit van de kar
  • Welke materialen worden er gebruikt?
  • De grootte van het ligoppervlakte van de hond
  • Zijn er accessoires vekrijgbaar, zoals een regenhoes?
  • Is de kar goed zichtbaar in het donker?

Tips

- Maak de hond goed vast zodat deze niet zomaar uit de kar kan springen, of vallen. 

- In het begin kan de hond de hondenfietskar eng vinden, begin daarom niet meteen met fietsen. Bouw het voorzichtig op door de kar eerst als bench te gebruiken in de woonkamer. Ga daarna pas proberen om de kar als fietskar te gebruiken. Beloon de hond eerst als deze de hondenfietskar in gaat, zodat het een leuke ervaring wordt.

- Hondenfietskarren zijn niet speciaal gemaakt voor onverharde wegen. Blijf het liefst op een fietspad met asfalt als ondergrond. Ga je op een onverhard weg fietsen wees dan voorzichtig en ga langzaam fietsen. Als u te hard fietst dan stuitert uw hond heen en weer en kan de kar over de kop gaan.

Welke goede merken zijn er?

DoggyRide (onze favoriet!)

DoggyRide geldt al jaren als de pionier en absolute marktleider op het gebied van fietskarren voor de hond. Er zijn verschillende modellen voor de DoggyRide bij Fietskarretje.nl verkrijgbaar. De Original is de standaard hondenfietskar. De Novel is meer geschikt voor zwaardere honden en is gemaakt van aluminium. De Mini is speciaal ontworpen voor kleinere honden. Op zoek naar een luxere draagmand voor op de fiets of in de auto? Dan kan de Cocoon een oplossing bieden. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en specialiteiten.

Met het merk heeft u een product in handen, waar u jarenlang plezier aan beleeft. Neem uw hond lekker mee op fietstocht of mee de natuur in. Ook met boodschappen doen biedt de DoggyRide een uitstekende oplossing. Sommige modellen zijn zelfs te transformeren tot bench, wandelwagen of autozit. Zo koopt u altijd een multifunctioneel product, waar veiligheid en plezier altijd voorop staan.  Daarnaast kan de 'deur' van de hondenfietskar aan twee kanten open. Zo kan uw hond aan twee kanten de cabine van de fietskar betreden. Deze cabine beschermt daarnaast ook nog tegen UV-straling. Naast de functionaliteit van de hondenkarren, biedt DoggyRide ook nog een aantal leuke en handige accessoires. Te denken valt aan een handsfree uitlaat set, een jogging belt, een luxe ligmat of een bagagerek. Ontdek de mogelijkheden en maak het voor u, maar vooral voor uw hond, zo veilig en leuk mogelijk!

hondenfietskar doggyride

Burley

De Burley Tail Wagon is een uitstekende manier om uw huisdieren mee te nemen tijdens uw outdoor avonturen.
De trailer kan worden aangepast om grote of kleine honden te dragen, en beschikt over een flip-down achterklep voor snel laden en lossen, de vloer is verwijderbaar voor gemakkelijke reiniging.
De Burley Tail wagon kan ook gebruikt worden als hondenbuggy met de keuze van één of twee front wielen.

Doggy Trailer

Leuke hondenfietskar inclusief sunroof, parkeerstandaard en anti-slipmat. De kar heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Uitvoering is in Standaard en Mini.

InnoPet

De InnoPet Sporty Dog Trailer Deluxe is een hondenfietskar en hondenbuggy in één. De stabiliteit van deze kar is perfect. Uitgevoerd met volledige luchtbanden! De InnoPet Sporty Dog Trailer blinkt uit in stevigheid, uitstraling en is van hoge kwaliteit en wordt geleverd in een Full Package uitvoering. InnoPet Sporty Dog Trailer Deluxe is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

Hondenfietskar InnoPet

Trixie

De Trixie hondenfietskar is in 3 verschillende afmetingen verkrijgbaar, uitgebreide specificaties zijn op de productpagina beschikbaar.

 

Beoordeeld met 9.3/10 gebaseerd op 301 Beoordelingen. Lees alle beoordelingen.