Fietskar kopen?

Op Fietskarretje.nl vind je een uitgebreid aanbod van allerlei fietskarren in diverse kleuren met- of zonder vering, hieronder is veel informatie en tips te vinden over kinderkarren, hondenkarren en bagagekarren.

Een fietskar voor je kind is een steeds populairder fenomeen binnen de fietswereld. Zodra je kindje rechtop kan zitten, dus ongeveer tussen de 6 en 12 maanden, kun je hem of haar in een fietskar meenemen. Dit kan in principe al eerder, maar dan wordt een extra babyzitje en een goede vering geadviseerd. Afhankelijk van het model kan er een babyschaal of een hangmat in de fietskar bevestigd worden. Als deze facetten aanwezig zijn, kunnen zelf baby's tussen de 0 en 3 maanden mee achter je fiets. Deze schalen zijn er ook voor een leeftijdscategorie ouder dan baby's, namelijk de peuters. De zogenaamde peuterschaal leent zich perfect om uw peuter mee te nemen op een fietstocht.

Fietskar

Fietskarren voor kinderen zijn multifunctioneel

De fietskarren voor kinderen, die je bij Fietskarretje.nl vindt, zijn multifunctioneel. Veel modellen van Fietskarretje.nl zijn voor meerdere functies te gebruiken dan slechts achter de fiets te hangen.

  • Als buggy. Ben je in een situatie dat fietsen niet erg gemakkelijk is? Dan kan de buggy functie een uitkomst bieden. Dit kan voorkomen met bijvoorbeeld het boodschappen doen of tijdens het shoppen. Daarnaast kan het zijn dat je liever geen risico neemt met fietsen tussen het drukke stadsverkeer. Afhankelijk van het model is een fietskar ook als buggy te gebruiken.
  • Als Jogger. Ben je meer een sportief type? Geen probleem. terwijl jij je van je sportiefste kan laat zien kan het kindje gewoon mee. door middel van extra handgrepen en een joggingwiel kun je je kindje voor je uit duwen terwijl je aan het hardlopen bent.

Naast de multifunctionaliteit van onze kinderfietskarren hebben deze ook nog een aantal handige bijkomstigheden.

  • Een Wind- en regenscherm beschermt je kindje tegen wind en regen. Achter het scherm zit je kindje uit de kou en blijft hij of zij bovenal lekker droog.
  • Muskietengaas beschermt je kindje tegen insecten en steentjes. Daarnaast voorkomt het dat de voeten of handen van je kindje niet tussen de spaken komen.
  • De Veiligheidsvlag verhoogt de zichtbaarheid in het verkeer. Veiligheid van je kindje staat uiteraard boven alles, dus zorg dat je voor mede weggebruikers goed zichtbaar bent.
  • Een aantal fietskarren beschikken over een bagagerek die natuurlijk handig bij het boodschappen doen.
  • Vooral handig is ook een extra koppelstuk, die je dan kunt gebruiken op een 2e fiets.

Belangrijke tips zijn:

  • Maak uw kind(eren) altijd goed vast in de fietskar!
  • De fietskar heeft een behoorlijk gewicht als uw kind(eren) erin zit(ten), uw fiets reageert dus langzamer bij remmen en optrekken!
  • De fietskar is breder dan de fiets, let dus goed op bij smalle doorgangen!
  • Door de extra lengte van de fiets met fietskar is het nodig om ruimere bochten te nemen, let ook op bij oversteken en vluchtheuvels!
  • Denk verder om hobbels en stoepranden!
  • Ga niet naast een (vracht) auto met stinkende uitlaatgassen staan bij het stoplicht, uw kind(eren) zit(ten) namelijk laag!

Waar kan ik fietskarren voor gebruiken?

Voorat u een fietskar aanschaft is het zéér belangrijk, dat uw eigen fiets veilig is, om een fietskar aan te hangen. Zoals gezegd is een kinderfietskar een uitstekend middel om uw kindje mee te nemen op uw fietstocht. Daarnaast zijn er ook speciale hondenfietskarren, die het vervoeren van uw hond gemakkelijker maakt. Deze fietskar is ook geschikt om andere huisdieren te vervoeren. Naast kinderen of dieren is de bagagefietskar uiterst geschikt om spullen mee te vervoeren. Waar u anders de auto voor zou moeten nemen, kunt u voor dit soort gelegenheden gemakkelijk een fietskar nemen. Deze aanhanger is namelijk gemakkelijk vol te stoppen met spullen. Zou u dit achterop uw fiets moeten vervoeren, dan zou u een paar keer op en neer moeten rijden. Dat is met de fietskar van Fietskarretje.nl verleden tijd, want aankoppelen is zeer eenvoudig! 

Honden fietskar

De gezondheid van uw hond is een belangrijk onderdeel van je verantwoordelijkheid als hondeneigenaar. Goede voeding, genoeg beweging en veel frisse buitenlucht. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mensen. Het hebben van een hond dwingt de hondenbezitter tot regelmatige beweging. Het gebruik van een hondenfietskar vergroot dit voordeel. Je fietst sneller even naar het strand of bos voor een flinke wandeling in plaats van dat kleine rondje in het park of door de straat. Bovendien leent de hondenfietskar zich uitstekend voor het vervoer van meerdere hondjes. Én als je hond slecht ter been of snel buiten adem is, dan kun je hem toch op verre tochtjes in de buitenlucht meenemen?

honden fietskar

Bagage fietskar

Als je grote of zwaardere dingen wil vervoeren met je fiets, dan is een bagagekar de ideale en uitstekende oplossing. Ook hierin zijn er verschillende types te vinden, zoals een open type of een dichte type bagagekar, waar je je bagage kunt afschermen. De meeste van deze modellen zijn zo ontworpen, dat je ze gemakkelijk kan opvouwen en wegbergen. Wil je een bagagekar om trektochten te maken door de bossen of over het strand? Je kunt dan het beste kiezen voor een lichtgewicht bagagekar van aluminium met luchtbanden. Deze geeft een beter comfort op het terrein dat je fietst. Ook zijn er voor een bagagekar 2 verschillende koppelsystemen, Er zijn bagagekarren met een zadelpenkoppeling of met askoppeling. Voordeel van een bagagekar met zadelpenkoppeling is, dat deze ook als handkar gebruikt kan worden. Zet bagage echter altijd goed vast in de bagagekar.

bagage fietskar

Fietskar merken

Er zijn op dit moment vele fietskar merken  te verkrijgen. De merken die wij verkopen zoals Thule Chariot, Burley, DoggyRide of Weehoo, zijn al een hele tijd verkrijgbaar op de markt, ze hebben jaarlijks verbeteringen en aanpassingen en hebben daardoor een goede reputatie opgebouwd.

Jaarlijks komen er echter ook nieuwe merken bij. Kijk uit met deze merken, want vaak hebben ze nog allerlei kinderziektes, waardoor de fietskar tijdens het fietsen onbetrouwbaar kan worden.

Al onze fietskarren en overige producten voldoen aan strenge Europese kenmerken en hebben een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding!

betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1306 beoordelingen. Lees alle beoordelingen