Waarom een hondenbuggy?

Waarom een hondenbuggy?

Wanneer je op zoek bent naar dé oplossing om weer grote afstanden te kunnen wandelen met jouw hond, dan zit je goed met een hondenbuggy. Maar waarom is de hondenbuggy hier zo’n geschikt middel voor? En wat voor voordelen en eventueel nadelen kleven hieraan? Lees er meer over in deze blog.

Een hondenbuggy is in verschillende gevallen een goede oplossing om weer lange afstanden te kunnen wandelen met jouw trouwe viervoeter. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je hond wat ouder is geworden en daardoor niet meer lange stukken kan wandelen, zoals wellicht vroeger wel het geval was. Wanneer je niet pal naast een bos woont en je al een eind moet wandelen naar de natuur toe, is dat door de ouderdom in sommige gevallen wellicht onmogelijk geworden.

Kleine honden of een puppy

Ook kun je een kleinere hond hebben of bijvoorbeeld een puppy, die ook geen lange stukken mogen wandelen. Wanneer je dit zelf wel graag doet, is het natuurlijk leuk om hier alsnog gezelschap van je hond bij te kunnen hebben. Dat kan door het aanschaffen van een hondenbuggy.

Jouw huisdier kan comfortabel in de hondenbuggy zitten, terwijl jij deze voortduwt. Wanneer je bij de natuur bent aangekomen, kun je de hond dan lekker zijn gang laten gaan. Is het dier weer wat uitgeput, dan kan hij of zij weer plaatsnemen in de hondenbuggy.

Hondenbuggy ook voor katten geschikt

Wist je dat een hondenbuggy ook voor katten is geschikt? Je kunt je kat met een kattenbuggy overal mee naar toe nemen. Volgens sommige leden van de Rasvereniging Savannah Kat hebben zij hele goede ervaringen met het vervoeren van hun kat en hebben ze een kattenbuggy aangeschaft om hun Savannah in te vervoeren. Een fokker van Savannahs zegt namelijk dat het net een hond in een kattenvacht is. Zo kun je je (ras)kat overal mee naar toe nemen, naar het strand, het bos of mee op visite.

Verschillende merken hondenbuggy

Er zijn veel verschillende merken hondenbuggy’s, waardoor je enorm veel keuze hebt. De vorm, afmetingen en het uiterlijk van de hondenbuggy’s zijn onder andere aspecten die jij mee kunt nemen in jouw keuze, want op deze onderdelen verschillen de buggy’s van elkaar. Een aantal merken die mede bekend zijn om het maken van hondenbuggy’s, zijn:

Wat is de beste hondenbuggy?

Het is niet eenvoudig om éénduidig de beste hondenbuggy aan te wijzen. De verschillende hondenbuggy’s die bestaan, hebben namelijk hun specifieke eigenschappen, die wel of niet bij jouw wensen en behoeftes passen. Belangrijkste punt is natuurlijk dat de hondenbuggy veilig en comfortabel is voor de hond zelf. Alle hondenbuggy’s zijn dan ook voorzien van het nodige comfort.

Top 5 Hondenbuggy

Toch hebben wij een top 5 kunnen samenstellen in wat wij denken wat de beste keus is in prijs- en kwaliteit.

1. Onze eerste keuze is de InnoPet Comfort Luchtbanden, een zeer goede buggy en op bijna alle ondergronden geschikt.

2. Onze tweede keus is de InnoPet Hercules. Deze heeft een zeer stevige constructie voor de grotere hond.

3. De derde keus valt op de Piccolo Cane Tanto 2. Deze buggy is van exceptionele kwaliteit en voorzien van een supersterke vering.

4. De vierde keuze is de Piccolo Cane Carino 2. Deze buggy is zeer geschikt voor de veeleisende hondenbezit(s)ter.

5. De vijfde keuze valt op de InnoPet City. Deze buggy is zeer geschikt voor lange wandelingen in de stad door zijn compactheid. 

Tenslotte:

Voor welke merk buggy je uiteindelijk ook gaat, het einddoel is natuurlijk dat jij en jouw hond gedurende langere tijd van de natuur kunt genieten. Bij aankoop van een hondenbuggy uit onze webshop weet je dan ook zeker dat je een echt kwaliteitsproduct koopt, waar jij en met name jouw viervoeter veel plezier van zullen hebben.betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1306 beoordelingen. Lees alle beoordelingen