Hondenfietskar voor elektrische fiets

Hondenfietskar voor elektrische fiets

Nederland is een echt ‘fietsland’. Met name wanneer de dagen langer worden en de zon hoog aan de hemel staat, pakken we graag de fiets om eens lekker een blokje om te gaan. Wat kan er nu fijner zijn dan dat je dit lekker samen met je viervoeter kunt doen? Daarvoor is de hondenfietskar ontwikkeld. Een hondenfietskar zorgt ervoor dat jouw hond lekker veilig achter zijn of haar baasje de natuur kan ontdekken tijdens een fietstocht.

Tegenwoordig hebben veel mensen een elektrische fiets. Daarvoor zijn niet alle hondenfietskarren geschikt. Ben jij ook de bezitter van een elektrische fiets en wil je voor jouw hond graag gebruik gaan maken van een hondenfietskar? Dan helpen we je graag op weg met de zoektocht naar de meest geschikte fietskar. Zo kunnen jij én jouw hond straks optimaal genieten van heerlijke zomerse dagen in het buitenleven!

Genieten met je hondenfietskar voor elektrische fiets

Op een normale fiets kan het hard werken zijn om een grote hond in een hondenfietskar met je mee te nemen. Bedenk maar eens hoe hard je moet trappen als je een volwassen persoon op je bagagedrager meeneemt! Een hond is misschien iets lichter, maar je draagt toch een behoorlijk extra gewicht met je mee. Flink doortrappen dus! Om van tegenwind nog maar te zwijgen.

Een elektrische fiets biedt in zulke situaties uitkomst: door de elektrische trapondersteuning hoef je lang niet zo hard te trappen als wanneer je je hond op eigen kracht moet rondfietsen. Zwoegen en ploeteren maakt plek voor zorgeloos genieten op de fiets! Een hondenfietskar met een elektrische fiets is dus een gouden combinatie.

Waarom een hondenfietskar speciaal voor je elektrische fiets?

Als je al kennis gemaakt hebt met de voordelen van een hondenfietskar, dan zul je je misschien afvragen waarom je een hondenfietskar speciaal voor je elektrische fiets moet aanschaffen. Een hondenfietskar voor een elektrische fiets is toch precies hetzelfde als eentje voor een normale fiets? In grote lijnen heb je gelijk, maar op het gebied van bevestiging zijn er toch een aantal dingen die anders zijn bij een elektrische fiets.

Fietsstang met askoppeling vs. Trekstang met Britch Lite

Grof genomen bestaan er twee soorten hondenfietskarren: het type met een askoppeling, die je rechtstreeks aan de achteras (dus aan het achterwiel) bevestigd worden (alle merken) en het type met een trekstang, die je aan je bagagedrager bevestigt. (DoggyRide) Allebei prima opties, alleen is het bij een elektrische fiets een bepalende factor in de keuze voor de juiste hondenfietskar. De plaats van de motor van je elektrische fiets kan namelijk roet in het eten gooien! Bij veel elektrische fietsen zit de motor in het achterwiel, wat een bevestiging van een fietskar aan het achterwiel onmogelijk maakt.

  • Fietstang met Askoppeling > kan geschikt zijn voor elektrische fietsen maar niet altijd geschikt
  • Trekstang met Britch Lite > bijna altijd geschikt voor elektrische fiets

Check de mogelijkheden van jouw elektrische fiets

Voordat je een hondenfietskar voor elektrische fiets gaat kopen, is het dus belangrijk om de specificaties van je nieuwe elektrische fiets te checken. Zit de motor inderdaad in het achterwiel verwerkt? Is je fiets voorzien van een bagagedrager, en biedt deze voldoende plek voor de bevestiging van een Britch Lite met trekstang? Iedere elektrische fiets is weer anders, en je wil je hondenfietskar natuurlijk goed aan laten sluiten op je nieuwe model. Een goede inspectie van je elektrische fiets helpt je de juiste keuzes te maken!

Kan de Britch Lite bevestigd worden op mijn E-bike?

Als er minimaal 5 mm ruimte zit tussen de accu en de bagagedrager dan kan de Britch lite bevestigd worden op je E-bike. Als er geen accu onder de bagagedrager zit dan is het natuurlijk niet van toepassing. Uiteraard moet onder de bagagedrager wel minimaal 5 mm ruimte zijn voor de bevestiging. Onder de bagagedrager komt namelijk een bevestigingsstrip om de Britch Lite te klemmen.

Kan de DoggyRide kantelen?

Een DoggyRide kan kantelen omat er een dynamische last vervoert wordt. Echter het heeft een verlaagd zwaartepunt, aansluiting in het midden, wat hem stabieler maakt. Het meest stabiel is de DoggyRide met een bevestiging aan de bagagedrager d.m.v. de Britch Lite waardoor het een voorsprong heeft t.o.v. andere merken!

Kies jouw hondenfietskar voor elektrische fiets

Welke hondenfietskarren zijn precies geschikt voor een elektrische fiets? Daarover willen we je bij Fietskarretje.nl graag meer vertellen! In principe zijn alle hondenfietskarren van het merk DoggyRide geschikt voor het gebruik achter een elektrische fiets. Dat betekent dat je nog behoorlijk wat aanbod hebt om uit te kiezen.

Het is echter wel belangrijk om in dat geval een DoggyRide te bestellen die voorzien is van een trekstang met Britch Lite. Dit is een accessoire dat zorgt voor de verbinding tussen jouw fiets aan de ene kant en de hondenkar (cabine) aan de andere kant. Heb je dus een elektrische fiets en wil je graag gebruik maken van een hondenfietskar? Zorg er dan altijd voor dat je deze combinatie aanschaft.

Onze populairste hondenfietskar voor elektrische fiets

Het is duidelijk dat op dit moment de DoggyRide veruit het meest verkochte merk als het gaat om hondenfietskarren voor de elektrische fiets. Met name de DoggyRide Novel 20 met Britch Lite is bijzonder populair; deze hondenfietskar is ook geschikt voor de grotere hond en kan een gewicht tot maar liefst 50 kg aan. Gemaakt van onverwoestbaar en toch lichtgewicht aluminium en verkrijgbaar in frisgroen of sportief rood!

Bestaande DoggyRide hondenfietskar geschikt maken voor elektrische fiets

Heb je al een hondenfietskar van DoggyRide, en ga je overstappen van een ouderwetse standaard fiets naar een elektrische fiets? Dan is het goed om te controleren of je bestaande fietskar goed te combineren is met je nieuwe fiets. Zeker als je een model hondenfietskar hebt die je bij je normale fiets aan het achterwiel bevestigd wordt! Door de motor van je elektrische fiets kan dat nu dus onmogelijk worden.

Als je DoggyRide voorzien is met een fietsstang met askoppeling dan is het mogelijk om een upgrade set aan te schaffen. De aansluiting op de cabine van de DoggyRide is namelijk hetzelfde. Zo kunnen jij en je trouwe viervoeter ook samen met je nieuwe elektrische fiets op pad, zonder dat je een compleet nieuwe hondenfietskar aan hoeft te schaffen!

Advies op maat

Natuurlijk begrijpen we dat het soms best lastig zoeken is naar de juiste hondenfietskar. Immers, het aanbod is behoorlijk groot. Gelukkig kun je op de productpagina’s al behoorlijk wat informatie over de verschillende hondenfietskarren voor elektrische fietsen teruglezen. Op die manier kun je een steeds betere afweging maken tijdens jouw bestelproces.

Heb je toch nog vragen over een hondenfietskar voor elektrische fietsen of één van onze overige producten? Neem dan gerust contact met ons op! Samen met jou gaan we graag op zoek naar de meest geschikte producten voor het doeleinde van jou en jouw hond. Dankzij de jarenlange ervaring van onze medewerkers, kunnen we je altijd voorzien van een advies op maat.

Neem contact opbetaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.5/10 gebaseerd op 1227 beoordelingen. Lees alle beoordelingen