hondenfietskar de ideale oplossing om toch nog samen op pad te kunnen gaan! Niets is zo gezond voor een hond als regelmatig wat frisse buitenlucht. Met een hondenbuggy kunnen jullie samen weer lekker een stukje wandelen!

" />

De beste hondenbuggy’s van 2022 voor kleine honden

De beste hondenbuggy’s van 2022 voor kleine honden

Met jouw hondenbuggy kun je je trouwe viervoeter weer lekker mee naar buiten nemen. Als zelfstandig rondlopen moeilijker wordt voor jouw hond, is een hulpmiddel als een hondenbuggy of een hondenfietskar de ideale oplossing om toch nog samen op pad te kunnen gaan! Niets is zo gezond voor een hond als regelmatig wat frisse buitenlucht. Met een hondenbuggy kunnen jullie samen weer lekker een stukje wandelen!

Ook als je een kleine hond hebt, kan het soms de moeite zijn om een hondenbuggy aan te schaffen. Waar let je dan op, en wat zijn de beste hondenbuggy’s voor kleine honden anno 2022? Wij gingen voor je op onderzoek uit en verzamelden de best geteste modellen van dit jaar.

Waarom een hondenbuggy voor kleine honden?

Een voordeel van kleine honden is dat ze gemakkelijk met je mee op pad kunnen. Als ze zelf niet zo ver kunnen lopen, is het altijd een oplossing om ze op de arm mee te nemen, of in een tas met je mee te dragen. Toch kiezen steeds meer mensen er toch voor om een hondenbuggy aan te schaffen, ook als hun hond wat kleiner is. En wij begrijpen dat wel! Je hoeft je hond niet langer zelf te tillen en geeft ze hun eigen plekje dat bovendien veel veiliger is dan jouw arm of zomaar een tas. Een hondenbuggy is veel beter ingericht op het vervoeren van jouw hond en is van alle gemakken voorzien!

  • Veiliger dan op de arm of in een tas
  • Niet langer zelf je hond hoeven tillen
  • Een eigen plekje voor jouw viervoeter

Waar let je op als een hondenbuggy voor een kleine hond koopt?

Wat voor jou de beste hondenbuggy is, is natuurlijk onder meer afhankelijk van je hond. Hoe groot is je hond precies, hoeveel bewegingsruimte heeft hij nodig in de hondenbuggy? Wil hij graag naar buiten kijken, of gaat hij lekker liggen slapen tijdens jullie wandeling? De meeste hondenbuggy’s zullen het gewicht van je kleine honden prima ondersteunen, dus is het zaak om erop je letten of je buggy past bij het type wandeling dat je over het algemeen maakt. Stem het type banden dus ook vooral af op het soort ondergrond waar jullie normaal op lopen, en denk aan handige accessoires als regencapes en handenwarmers. Zo gaan jullie comfortabel samen op pad!

Formuleer voor jezelf een antwoord op de volgende vragen als je een hondenbuggy voor een kleine hond gaat kopen:

  • Hoeveel ruimte moet je hond hebben tijdens het wandelen?
  • Wil je een hondenbuggy met luchtbanden of met kunststof banden?
  • Past een driewieler of een vierwieler beter bij jou?
  • Wil je een afneembare mand of is een inklapbare buggy voldoende?
  • Welke accessoires maken jouw buggy helemaal compleet?

Wat zijn de beste hondenbuggy’s van 2022 voor jouw kleine hond?

Bij Fietskarretje.nl hebben we ruime ervaring in de verkoop van kwalitatief hoogstaande hondenbuggy’s. We houden nauwlettend de laatste trends in de gaten, en ook onze verkoopcijfers zijn daar natuurlijk een mooie leidraad bij. Tot nu toe zijn er in 2022 drie hondenbuggy’s voor kleine honden die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Deze tippen we je graag als je op het punt staat om een nieuwe hondenbuggy aan te schaffen! Gun jouw kleine viervoeter ook de luxe van een topklasse hondenbuggy en bestel één van de volgende drie modellen. Daar zal je zeker geen spijt van krijgen!

1. Airbuggy Dome2 Brake SM Set

Deze luxe hondenbuggy van Airbuggy heeft een afneembaar mandje en een lichtgewicht frame, waardoor het vervoeren van jouw hondje nu superenvoudig wordt. De mand is van bovenaf te openen en is voorzien van fijne gaas inzetstukken voor voldoende zicht en ventilatie. Airbuggy heeft naast allerlei handige accessoires te koop die het gebruik van jouw buggy nóg prettiger maakt! Met stip op 1: de Rolls Royce onder de hondenbuggy’s voor kleine honden.

Bekijk deze buggy

2. Innopet hondenbuggy Monaco

Met een Innopet hondenbuggy kies je altijd voor kwaliteit. De Monaco hondenbuggy is echter een klasse op zichzelf! Het gestroomlijnde uiterlijk gecombineerd met het hoge gebruiksgemak maken deze hondenbuggy helemaal van nu. Laat je hondje genieten van de buitenlucht door de optimale ventilatie en merk hoe licht deze buggy zich verplaatst door zijn lichtgewicht ontwerp. Toch is de Monaco geschikt voor rassen tot 25 kg. Dit model wordt bovendien geleverd met een gratis regenhoes!

Bekijk deze buggy

3. Piccolo Cane Eco

Piccolo Cane is een merk dat optimaal ingericht is op de kleine hond. De naam zelf betekent letterlijk ‘kleine hond’! Deze praktische hondenbuggy is bijzonder licht van gewicht en manoeuvreer je eenvoudig door zijn compacte formaat en zijn flexibele wielen. De sterke vering zorgt ervoor dat je hondje altijd comfortabel zit of ligt tijdens jullie wandeling. Koppel de bak met één druk op de knop los van het frame en klik hem bijvoorbeeld ook vast op een autostoel.

Bekijk deze buggy

De beste hondenbuggy goedkoop aanschaffen

Dat je voor jouw kleine hond de beste hondenbuggy van dit moment aan wilt schaffen, betekent natuurlijk niet dat je er te veel voor hoeft te betalen. Het leven met een hond is soms al duur genoeg! Bij Fietskarretje.nl kopen we al deze modellen slim in, zodat je mee kunt profiteren van de beste prijzen. Zo weet je zeker dat je altijd kiest voor de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Welk model past het beste bij mijn hond?

Twijfel je welke buggy het beste bij jouw kleine viervoeter past? Neem dan gerust contact met ons op. Aan de hand een persoonlijk gesprek kunnen we je uitstekend adviseren van welk model jullie het meeste plezier gaan hebben. Samen vinden we altijd de perfecte hondenbuggy waarmee jullie weer de wijde wereld in kunnen!

Neem contact met ons op



betaalmethodes en keurmerken
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1273 beoordelingen. Lees alle beoordelingen