Peuterschaal

Veilig op pad met de bakfiets of fietskar

Wordt jouw zoon of dochter al iets te groot voor een babyschaal en wil je toch de optimale ondersteuning als jullie er samen op uit gaan? Dan is een peuterschaal een logische vervolgstap. Je kleintje zit al iets meer rechtop, maar heeft wel degelijk nog bescherming nodig tegen gewiebel op de weg. Je moet er toch niet aan denken dat je kind omver rolt in de bakfiets of de fietskar! Bij Fietskarretje.nl vind je verschillende soorten peuterschalen; bestel een peuterschaal voor je bakfiets of je fietskar tegen de beste prijs!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom een peuterschaal installeren?

Een peuterschaal helpt je veilig op pad te gaan als je jouw kind wil meenemen in een fietskar of bakfiets. Tot een bepaalde leeftijd zijn kinderen simpelweg te klein om de bewegingen die een fietstochtje met zich meebrengen, op te vangen. Ze beginnen net met rechtop zitten, maar zijn nog niet sterk genoeg om dit helemaal zelfstandig te doen. Door alle bewegingen onderweg zakken ze al snel onderuit, of komen ze scheef te hangen: met gevaarlijke situaties tot gevolg.

In een peuterschaal bied je kids vanaf 8 maanden een veilige zitplek. Ze worden aan alle kanten ondersteund en kunnen zo comfortabel meereizen. Zelfs een slaapje doen onderweg behoort tot de mogelijkheden!

Voor welke leeftijd is een peuterschaal geschikt?

Een peuterschaal is over het algemeen geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 maanden. Met sommige aanvullende accessoires kunnen ook iets kleinere kinderen er al in plaatsnemen, maar beter kies je voor de allerkleinsten een babyschaal. Natuurlijk ligt het ook aan de groei van je kindje wanneer en hoe lang een peuterschaal geschikt is: sommige kinderen zitten al iets eerder zelfstandig rechtop en hebben dus geen behoefte meer aan extra support als ze in de bakfiets of fietskar mee gaan. Maar tot die tijd is het gebruik van een peuterschaal zeker aanbevolen!

Waar moet een goede peuterschaal aan voldoen?

Als je een peuterschaal gaat bestellen voor je kindje, dan heb je een wereld aan mogelijkheden om uit te kiezen. Het kan nogal overweldigend zijn: de meeste mensen zien in eerste instantie door de bomen het bos niet meer. Wat is er nu het belangrijkste bij het kiezen van een goede peuterschaal? Als je op de volgende zaken let, weet je in ieder geval dat je een kwaliteitsmodel te pakken hebt. Wat moet jouw nieuwe peuterschaal in ieder geval hebben?

  • Een stevige gordel met driepunts- of vijfpuntsverbinding
  • Een goed ergonomisch ontwerp
  • Een wasbare hoes of dekje
  • Een stevige verankering aan fietskar of bakfiets
  • Mogelijkheden tot customizen, zoals inlegpads en hoofdsteunen

Babyschaal en peuterschaal in bakfiets

Jouw kind in goede handen met een Melia peuterschaal

Met een Melia peuterschaal krijg je altijd waar voor je geld. Precies daarom is Melia bij ons hofleverancier als het om baby- en peuterschalen gaat! Kies je voor een Melia peuterschaal, dan kies je altijd voor een lichtgewicht ontwerp van EPS (hard piepschuim), een materiaal dat we ook wel kennen uit kinderhelmpjes. Met de stootvastheid van dit materiaal zit je helemaal goed! Je kunt met gemak twee peuterschalen naast elkaar plaatsen, of een tweede kind naast je Melia peuterschaal laten zitten. Daarnaast heb je veel te kiezen als het om afwerkingsopties gaat, of handige accessoires die het gebruik van je Melia peuterschaal nóg prettiger maken.

Verschillende afwerkingen

De Melia peuterschaal komt in vele verschijningsvormen. Ga je voor een lekker teddyvachtje, waar je kind lekker zacht in ligt? Of ga je voor een wat onderhoudsvriendelijker kleurtje, dat geschikt is voor alle vier seizoenen in het jaar? Melia heeft zelfs een compleet waterdicht dekje voor je beschikbaar: handig voor regenachtige dagen. Kies de afwerking van jouw voorkeur en geef jouw Melia peuterschaal precies de looks en het onderhoudsgemak dat bij jouw gezin past!

Driepuntsgordel of vijfpuntsgordel

De Melia peuterschaal is verkrijgbaar in modellen met een driepuntsgordel, en varianten met een vijfpuntsgordel. Met een driepuntsgordel zit je kindje stevig vast op drie punten van de schaal: twee punten boven de schouders en een verankering tussen de beentjes. Maar wil je nog meer bescherming tegen verschuiven en scheefzakken? Dan kan een vijfpuntsgordel uitkomst bieden. Hier zitten er naast de drie eerder genoemde bevestigingen ook nog twee bevestigingspunten langs beide zijden van je kindje.

Je Melia peuterschaal bevestigen

Als je een peuterschaal in je bakfiets of in je fietskar gaat plaatsen, dan wil je natuurlijk zeker weten dat hij goed vastzit. Je Melia peuterschaal bevestigen is daarom een belangrijke stap in het aankoopproces! Hoe je jouw Melia peuterschaal het beste kunt bevestigen, is afhankelijk van het vervoersmiddel waar je hem aan vast gaat maken. Voor de bakfiets bestaan er andere bevestigingssets dan voor de fietskar! Je Melia peuterschaal bevestigen doe je dus altijd met een bijpassende bevestigingsset.

Maak je Melia peuterschaal compleet

Voor de Melia peuterschaal zijn er tal van accessoires te krijgen, waarmee je jouw peuterschaal nog beter af kan stemmen op je wensen. En de rit dus nóg comfortabeler kan maken voor je kind! Denk aan hoofdsteunen en inlegpads die de pasvorm nog beter kunnen maken, of handige spanbanden en bevestigingssets. Comfort en veiligheid staan bij de Melia peuterschaal voorop!

  • Inlegpads ter verkleining
  • Hoofdsteunen
  • Bevestigingssets

Peuterschaal bakfiets

Een peuterschaal voor je bakfiets? Die bestel je ook eenvoudig online bij Fietskarretje.nl. Al onze Melia peuterschalen zijn namelijk, met de juiste bevestigingsset, prima te installeren in iedere bakfiets. Zo bied je jouw kleintje ook de juiste ondersteuning in een grote bakfiets en kan hij/zij veilig naast broertjes, zusjes of kinderen uit de buurt plaatsnemen! Door je peuterschaal in de bakfiets te verankeren met een speciale bevestigingsgordel, weet je zeker dat er geen ongelukken gebeuren en dat hij perfect op zijn plek blijft.

Ook voor de allerkleinsten de juiste ondersteuning

Is jouw kleintje nog té mini voor een peuterschaal? Ook voor de eerste maanden heeft Fietskarretje.nl een heleboel mogelijkheden in huis om je kleintje veilig mee te nemen op de fiets of de bakfiets. Een babyschaal is geschikt voor kids tot een leeftijd van zo’n 8 maanden; je baby komt net iets horizontaler te liggen dan bij een babyschaal. Door de compacte pasvorm kun je ook met je baby prima op pad, wat je onderweg ook tegenkomt!

Bekijk onze babyschalen

Advies en contact

Weet je nog niet helemaal welk model het beste bij jou en je kindje past? Twijfel je over een driepunts- of vijfpuntsgordel, of wil je meer weten over een Melia peuterschaal bevestigen? Onze specialisten staan altijd voor je klaar met gedegen advies. Neem gerust contact met ons op, dan begeleiden wij je graag naar de beste keuze voor jou en je kind.

Neem contact
Beoordeeld met 9.4/10 gebaseerd op 1160 beoordelingen. Lees alle beoordelingen